Gemeente Zoeterwoude

De gemeente Zoeterwoude ligt enerzijds aan de rand van het Groene Hart, en anderzijds aan de rand van de Leidse agglomeratie. In de gemeente wonen 8.200 inwoners en zijn 769 bedrijven gevestigd op een oppervlakte van 2.168 hectare. Zoeterwoude maakt deel uit van de regio Holland Rijnland.

De gemeente heeft twee kernen: Zoeterwoude-Dorp en Zoeterwoude-Rijndijk en een aantal buurtschappen.

Aan alle kanten omringd door het open veenweidegebied manifesteert Zoeterwoude-Dorp zich als een vrij langgerekte kern in het landelijk gebied. Dit landelijk gebied is overwegend in gebruik bij de veehouderij en heeft naast belangrijke landschappelijke en cultuurhistorische waarden ook een grote betekenis als recreatiegebied.

Zoeterwoude Rijndijk heeft een belangrijke economische functie door de aanwezigheid van het bedrijventerrein Grote Polder, de vestiging van Heineken op industrieterrein Barre Polder, en de Woonboulevard Rijneke Boulevard.

De bedrijven, instellingen en organisaties binnen Zoeterwoude creƫren ruim 7.000 arbeidsplaatsen. Uitbreiding van inwoneraantal en werkgelegenheid is te verwachten na de realisatie van locatie Meerburgerpolder (tussen de A4 en Bedrijventerrein Grote Polder), waar een ontwikkeling van 200 woningen en 60.000 m2 kantorenlocatie is voorzien.

Voor uitgebreide informatie kunt u verder lezen op www.zoeterwoude.nl.